3 månader kvar till jul :D

Smått uttråkad, borde plocka undan här hemma men har inte riktigt hittat motivationen till det. Kommer väl. Sen blir det snart jobb en stund, stängning...

Hmmm skriv sugen men har absolut inget att skriva om, inget som är passande på en blogg som alla kan läsa iallafall. Hösten här, fint väder idag dock. Men visst börjar det bli kallt och ruggigt, dessutom har träden börjat skifta färg och tappa löv.
Älskar verkligen denna årstiden, hur allt förändras, mysiga hemmakvällar och inte lika många måsten som under sommaren, då ska man hinna med så mycket och ta vara på fint väder, semester osv... Till våren början folk jobben efter semestern och allt blir liksom rutin igen, och folk taggar ner. Skönt. Sen är jag en sådan person som fördrar regn framför sol och värme, det är för mig lite lugnande men samtidigt gör sånt väder mig mer kreativ, testa nya härliga grytor och bakverk. Varför inte måla lite eller klippa och klistra?! När man har barn så blir det lätt att man fastnar med pärlor tex hehe. Mysigt.

Mitt nya projekt är stickning, haha kärring varning, jag vet men tycker det är kul att kunna göra egna saker, samma med att göra egen sylt eller kräm. Bara känslan att man klarat av det själv. Så iallafall håller jag på med en rosa halsduk till min lilla tös just nu, den är väldigt snart klar så hade tänkt kolla upp hur man avslutar det hela så jag sen kan påbörja min och sen allt eftersom göra lite andra roliga grejor, som tex mössa till lillsyrran och halsduk till morsan.

Och blir jag sugen på att skaffa symaskin (^^) nä en sak i tagen, kör stickningen ett tag nu sen får vi se vad som händer.

Nä huvudvärken börjar smyga sig på så en värktablett sen gör mig iordning för jobb..

Ha en najs dag XOXO


Längtar redan efter julen &
Vintern hihi 3 månader
kvar :D:D:D

Fibernät!

Har länge haft trådlöst internet från Tele2 med rätt låg uppkoppling, men det har funkat bra, när det inte funnits några störningar, dessa störningar kanske har funnits halva dygnet och då har inte internet funkat alls.
Så nu har jag fått fixat internet via fibernätet som dom satte in för några veckor sen, 2-3 mån sen kanske till och med, tiden går snabbt. Och det funkar utomordentligt. Sladden som jag redan fått från hyren värden lyckades jag (trots att jag trodde att jag skulle behöva ringa Krist) faktiskt få i helt själv, ingen större konst men ändå.

Änsålänge har dagen börjat bra :) Just nu tittar jag på disneydags och testar nya internetet, och min lilla tös kelar med kattungarna framför Djungelboken på sitt rum. Ska snart in och pussa på henne och sen fixa lite frukost.

Annars så får vi väl ta oss ut en sväng sen ska jag jobba, tråkigt men bra man får timmar :)
Bara att hoppas att det kommer lika mycket folk idag som igår så går tiden snabbt.

Nä po med kaffe och fram med frukost, ha en underbar dag alla
Puss


Tankar inför julen och middag ;)

Åh härliga höstväder. Ja visst är de underbart, när man sitter inne och har att göra ändå. Brukar bli en runda med lillan på cyckel men undrar om jag verkligen ger mig på det i denna blåst. Nä får nog aktivera henne med bakning, målning och såklart följa med mamma i tvättstugan hihi. Igår hjälpte hon mig att städa hela lägenheten, behövs ju ibland, tyvärr höll inte det vackra så länge. För jag fick för mig att laga kålpudding, med potatis, morätter och himmaluad gräddsås, Så jätte gott, ahhhh älskar verkligen husmanskost, speciellt när det blir så bra, smakade precis som mammas och då vet man att man gjort rätt :D Och sen till kvällsmyset blev det kladdkaka och äppel/kanel cupcakes :P Så nu är köket i en enda röra, men ska snart ta tag i det så vi kan baka sen igen :D

Idag lutar det åt att göra kalops, det är också en sån maträtt som gör sig så fruktansvärt bra till detta kalla och blåsiga vädret. Och nu är det verkligen höst. Kanske göra en god paj till efterrätt, kanske med björnbär. Får ju se till att använda björnbärssylten som jag gjorde för ett tag sen, innan den blir dåligt.

Vi får se vad som händer, kanske det blir superfint väder sen och då kanske vi gör pizza istället haha...

Janä,  3 mån tills det är jul, härligt, jag är en av dom få som faktiskt längtar till höst och sen i sinom tid vinter och julen. Längtar efter alla dessa underbara färger över träd och buskar till hösten, dessa varma och underbara tröjor och härliga kvällar under filt med en varm kopp chocklad i hand och en mysig film som man tittar på med dom man älskar.
Och sen vintern:D Julmusik och pynt i vartenda vrå, rött och grönt överallt, glitter och dukar ihop med små tomtar. Och packa i julklappar har charm i sig, packa in annorlunda, göra ett litet konstverk i sig, kanske inte med alla men några, där man vet att det som öppnar uppskattar lite påhittighet.

Ja snart kan jag sätta på julskivorna och börja pynt, får ta oss igenom en underbar höst först och såklart Halloween som förövrigt är ännu en intressant och rolig högtid.

Men mer snack om det en annan dag, ha en underbar höstdag alla.

Puss på er :D


Im still alive....

Jo visst lever jag än haha, dock lagt bloggen lite på hyllan, så mycket annat som händer just nu ändå.
Har varit en hel del jobb så här under semestertiderna, och sen har deti varit Mikaeli marknad bland en massa annat kul.

Kattungar har vi igen, andra kullen suck, och nu har jag fått en akvarium av min kära far så idag ska vi faktiskt ut och leta fisk på stan, se vilka lillan vill ha :)

Tösen min håller på att få två kindtänder, inte alls kul. Men hoppas till gud att dom snart spricker fram snart så hon slipper ha ont :/

Ja vad ska man skriva egentligen, har ju egentligen inte mycket att säga, tröttnat lite... På bloggen alltså.
För er som gillar annimerade filmer kan jag varm rekomendera Upp!


Och Hopp.

 

Nä nu ska jag göra mig lite kaffe, sen ska jag  ta itu med vikningen av gårdagens tvätt:) Och efter det och frukost så ska vi köpa lite firrar :) Samt kolla efter vinteroveroll, lika bra nu så har man det fixat :)

 

Ha en riktigt bra dag Pöss


RSS 2.0