Vårt lilla äventyr

Då var vi på väg. Snabbt flyger landskapet förbi. Lillan har somnat sött till sin barbiefilm så nu har jag tagit över datorn. Lite illamående pågår, vet inte riktigt om det är nervositeten inför resan som börjar lägga sig eller om det helt enkelt handlar om åksjukan som jag haft sen barnsben.

Då för en del år sedan kändes varje resan som en evighet och trots åksjuketabletter kändes det ändå aldrig riktigt bra. Nu känns det ändå okej. Det är ju tåg, värre med bil som svänger och har sig, åker fram och tillbaka och upp och ner. Nä nog klara jag mig utan åksjuketabletter idag men kände att jag behövde klaga av mig lite haha.

På väg till tät skog och exotiska djur. Ja exotiska för oss skåningar, nån älg eller hjort kan man kanske hoppas till sig att se, har tur en björn kanske, om dom finns där vi ska. Lång resa är det iallafall, tycker jag som knappt lämnar min egen lilla byhåla. Ca 2 timmar kvar. Har en massa roliga saker i väskan som jag och tösen kan hitta på med när hon vaknat. Så det känns bra. Ska passa på att sitta och titta ut lite, hoppas att jag mår lite bättre, frisk luft, sköna kläder och utsikt är A och O när man reser och är åksjuk.

Berättar mer om vårt lilla äventyr sen :P

Its getting cold outside

Antar att alla ni andra Trelleborgare har märkt vid det här laget att det faktiskt är frost ute... Tjockt och glimmande över hela gräsmattan, bilar mm.... Wunderful! Och kallt är det, så glad att dom fått igång värmen i elementen.

Lördag och vad innebär det, jo, lördagsgodis hihi och jobb. Men vi har hela förmiddagen och en bit på eftermiddagen på oss att leka och ha kul... Så lite utelek får det allt bli :P

Ja nu har jag nog inte så mycket mer att säga haha, ville bara påpeka att det är lite närmare vinter och jul nu :)

Kallt väder och Jul funderingar :P

Än en gång ska jag påpeka hur fort tiden går, mitt senaste inlägg var i söndags och nu är det helt plötsligt torsdag och snart helg igen. Så vad händer?

Inte allt för mycket tyvärr, just nu kollar man runt lite på vad alla har sysslat med på sistone, man är ju nyfiken haha. Sen blir det lite diskning och ett varmt och skönt bad. Sen i eftermiddag blir det först och främst tvättning, och det ska jag säga er behövs eftersom jag missade förra tvättiden haha. Och sålänge vädret håller i sig så blir det lite playdate med en dagis kompis. Utelek såklart när det är såhär härligt väder. Kallt ja men underbart fint.

Det ska jag också påpeka för oj vad det blivit kallt på bara några dagar, funderade helt ärligt på att dra på tösen overallen till dagis idag. Jag gjorde inte det men när det är dags för playdate så åker nock overallen på iallafall. Speciellt med tanke på att vi är lite förkylda så är det lika bra att ta på sig ordentligt.

Sååå.... Hur många är det som har börjat fundera och planera inför julen???
Haha jag har, kanske lite tidigt men det är inte ens 3 månader kvar nu :P Mysigt!
Men många tankar, var man ska fira, med vem, om jag ska ha det hemma som förra året?
Det var kul förståss, att laga maten och pynta lite extra mm, men mycket jobb och man hade inte samma tid till att vara social tyvärr. Alltså när vi hade öppnat julklappar och det där så satt gästerna och snacka, ungarna sprang runt och lekte, både inne och ute.  Och jag som värdinna fick ju fixa till kaffe glögg och risalamalta eller hur det nu stavas. Så som sagt jätte jätte kul men det är absolut inte som man brukar ha det till jul. Äsch svårt att förklara, helt underbart men vi får se hur det blir. Kanske det blir jul här i år med :)

Och sen blir det planering av julklappar och hela den biten med, och denna månaden när det är dags för löning så ska jag börja köpa julklappar, det brukar ju bli en del så det är lika bra att passa på så man inte står där dagen innan julafton och har en massa klappar att inhandla.
Det kommer ju förvisso ändå bli så, iallafall att där är några julklappar kvar att köpa när det väl är dags men lika stressigt blir det inte.

Nä nu känner jag att jag bara babblar och får inget av nytta gjort så nu säger ja hej svejs ha en fin dag:D


Och Ett Stort GRATTIS Till Min Underbara Vännina Besa På Hennes Födelsedag!  Love Ya Snäckan :D

Sundaymorning yet again!

Ja, jag har sagt det tusen gånger tidigare och säger det igen, tiden går fruktansvärt snabbt.
Helt plötsligt är det söndag igen, just nu är det lite chill ihop med tösen som ännu en gång är helt koncentrerad av sina pärlor:) Strax ska jag plocka undan lite efter gårdagens lek och sen blir det lite frukost.

Om ca 3 tim kommer en dagiskompis på playdate. Alltid kul att träffa "nya" människor, speciellt när man har barn i samma ålder. Så med tanke på att vädret ser ut att bli helt underbart så blir det nog en trip till Östra skolan där det finns linbana och annat kul :) Sen ta med lite värmande kaffe och några bitar kladdkaka, seg och härlig så blir det nog en riktigt bra utflykt. Men jag ska nog inte ropa hej riktigt än, vädret kan ändra sig snabbt och regn hade väl inte vara helt chockerande med tanke på att det är höst och allt. Men just nu är det sol och blå himmel så håller tummarna på att det håller i sig :)

Alltså kan inte poängtera tillräckligt hur mysig jag tycker hösten är. Visst är det trist att det blir mörkt snabbare, nu redan vid 19.00 men kylan, alla härligt vackra träd och kastanjer mm överallt. Nu ska jag bara kom igång med julsakssökandet på tradera haha och julklappar ska börjas så smått köpas in vid nästa löning. Så det kommer nog bli bra.

Nä dags att plocka undan lite och sätta på mig och lillan strumpor för här e faktiskt rätt kyligt :P

Ha en helt underbar söndag och passa på att njuta av det fina vädret :)


Goodmorning mes ami!

Ja Godmorgon på er alla.

Känns som om det är lördag idag, antagligen pga att vi är lediga idag och har tiden att titta på lite cartoon network såhär innan frukost. Mysigt, lillan tittar på tv:n och bygger pärlor, helt imponerad av henne som börjar koordinera färger på ett helt annat sätt än innan, men hon utvecklas jätte snabbt och det är lika kul var gång man upptäcker något nytt hon lärt sig. Ja och jag sitter här i väntan på att äggen ska koka färdigt. ^^

Idag blir en mysig fredag helt enkelt. Ska ner i stan och titta på jacka till S, och så får vi titta lite på fiskar som vi kan fylla på i akvariumet haha. Och kanske lite växter, gillar ju blommor och grejor... Ska se om vi hittar en annan djuraffär som skulle vara bättre än dom på valen. Ja vi får se vad som händer.

Och väl nere i stan får man ju passa på att mata alla fina "pippifåglarna" ^^ För det tycker vi alla är kul. Och svanarna är ju helt klart favoriterna. Ja och leka på lekplatsen. Så får hoppas på litt fint väder, trevligt om det blir lite sol, och om inget annat så kan det vara uppehåll när vi är i stan iallafall, går ju dit och hem, är en liten bit. Sen när vi kommer hem igen så får det gärna regna ;) Mysigt ju.

Ja sen blir det bara en massa fredagsmys, lite god middag och sen film med lite gott.

Ha en riktigt härlig fredag alla

Puss

Snart Halloween ;)


Kanelbullensdag:D

Hej Hopp!

Har varit i stan och köp lite nya fina kläder inför morgondagen då det är fotografering på dagis. Härligt...
Fick ihop lite allt möjligt och väl hemma har det organiserats men halsband och kanske nya öronhängen om lillan accepterar :P

Idag är det visst kanelbullens dag så vi ska snart sätta igång med både bullbak och middag. Middag idag blir antagligen korvstroganoff (MUMS) och sen kanelbullar till eftermiddags fika hihi. Bilder kommer självfallet senare, eller imorgon, får se om jag kommer ihåg att logga in till bloggen oxå ju.

Gjorde något för första gången igår. Lade ut annonser på Tradera, haft tradera ett tag men bara köpt. Men har en del jackor och dylikt som blivit för litet för lillan så varför inte passa på.... Så kan man tjäna en peng på det, bättre än att det bara ligger någonstans och samlar damm. Så det känns bra.

Nä sitter heltg konstigt nu och skriver, känns i ryggen så nu avslutar jag detta, och påbörjar mina goa kanelbullar :D

Ha en underbar  kanelbullens dag hihi (tycker ändå att det är en löjlig dag;)


Känns som om det är Söndag

Frukost avklarad, och nu tittar vi på Barbie som blivit en stor favorit här hemma med balettdans och sång.
Halvtråkigt väder, hoppas solen tittar fram senare så man kan hitta på något kul. tyckte att jag hade tusen saker att skriva om förr men nu är hovudet tomt varje gång jag sätter mig här för att skriva. Vad det beror på har jag ingen aning, jobbar och står i så man har väl inte så mycket tid till annat kul. Rutinerna går i ett och avlöser varandra, allt flyter på som det ska.

Får väl leta info på google eller varför inte 2leep, rekomenderar 2leep.com om du inte har bättre för dig... Är väl ett vertyg för bloggare som helt enkelt vill visa något kul (?) eller intressant på sin blogg, där finns allt från hettaste männen, konstigaste djuren, grymmaste tortyrsätten, coolaste trädkojorna, en massa massa skit med andra ord haha men man fastnar för där står mycket intressant.

Hmm nog med reklam.,... Denna lilla text får vara nog för idag. Får se om jag har något mer intressant att säga nästa gång jag kommer in.

Ha en fin dag :D

RSS 2.0